Drogi Użytkowniku, Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Aybioo Sp. z o.o. i Zaufanych Partnerów Aybioo Sp. z o.o. do celów marketingowych. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć. Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies i im podobnych technologii. Informujemy, że poprzez dalsze korzystanie z tego Serwisu, bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies i im podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym oraz na korzystanie z informacji w nich zapisanych. Ustawienia w zakresie cookie możesz zawsze zmienić (więcej o cookie w Polityce Prywatności)

Światowy Dzień Owsianki

Nadeszła jesień, dni stały się krótsze, za oknami zimno i jakoś mniej przyjemnie. Z drzew spadają liście a nam spada poziom energii. Czy wiecie jak poradzić sobie z tym stanem? Możecie na przykład włączyć do codziennego menu owsiankę, zapewni ona mnóstwo składników pozytywnie wpływających na zdrowie i samopoczucie ! Polecamy ją szczególnie dziś w Światowy Dzień Owsianki.

Dlaczego owsianka, choć niepozorna, jest pełnowartościową potrawą? Czy wśród rozgniecionych płatków owsianych można znaleźć coś wyjątkowego? Jak ją w ogóle przygotować? Spieszymy z odpowiedziami

Po pierwsze: Owies, który stanowi fundament każdej owsianki jest bogaty w potas, magnez, wapń oraz cynk - składniki za które podziękują Ci, Twój układ nerwowy oraz odpornościowy. W owsie, jeśli dobrze się przyjrzymy, znajdziemy również mega-istotne beta-glukany. Co one tam robią? Pozytywnie wpływają na zmniejszenie indeksu glikemicznego posiłków oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu.

Po drugie: płatki owsiane to dopiero początek, w Innej Bajce dodaliśmy do nich całą gamę fantastycznych dodatków, takich jak np. dojrzewające w tropikalnym słońcu owoce, kruszone nasiona kakaowca czy zmielone ziarna kawy. Owsianka to danie bardzo “elastyczne”, za pomocą ulubionych dodatków, jak np: świeżych owoców, kostki czekolady lub łyżki masła orzechowego oraz szczypty wyobraźni można ją dostosować do swojego gustu. Zachęcamy do eksperymentowania, z pewnością stworzycie kulinarne perełki.

Przejdźmy do odpowiedzi na kolejne pytanie, jak przygotować owsiankę? To banalnie proste, tak jak chcesz! Gotowe Owsianki z Innej Bajki wymagają jedynie 5 minut przygotowania. Zalej danie ciepłym mlekiem, roślinnym lub wodą, wymieszaj z jogurtem lub stwórz z nich np. ciastka owsiane! Nie ma jednej dobrej odpowiedzi, wszystko zależy od gustu :)

W ten jesienny dzień doceń to co w owsiance jest najlepsze, przygotuj ją po swojemu lub zdaj się na nas. Zjedz na śniadanie lub zostaw na deser. Podaruj sobie moc wartościowych składników zawartych w posiłku. Ciesz się smakiem i wyjątkowymi walorami. Smacznego!